Geweld loont

Posted on 23 december 2015

2


Er komt geen azc voor 1500 mensen in Geldermalsen. Dat heeft burgemeester De Vries vandaag bekend gemaakt. “De gekozen snelheid en de grootte was een inschattingsfout. Er is te gemakkelijk voorbij gegaan aan zorgen bij onze inwoners.” 

Een week geleden liep het rond een raadsvergadering over de opvang van asielzoekers volledig uit de hand. Raadsleden werden persoonlijk bedreigd. En er braken rellen uit waarbij het gemeentehuis belegerd werd en zelfs waarschuwingsschoten werden gelost. Inschattingsfout of niet, dat geweld heeft tot ‘het gewenste resultaat’ geleid.

Burgemeester De Vries komt met een nieuw voorstel. “Want de verantwoordelijkheid van Geldermalsen blijft overeind.” Voor dat nieuwe voorstel zal de tijd worden genomen. En een besluit daarover zal in dialoog met de bevolking worden genomen. Dat is mooi. Maar door toe te geven na gebruik van extreem geweld wordt een duidelijke boodschap afgegeven. Het gebruik van geweld loont. Een gevaarlijk heldere boodschap. Waarvan akte.

 

CW6LnNYWYAAwBgZ

 

Unknown-2.jpeg

 

Posted in: Uncategorized