Dates van Onno Hoes stiekem gefilmd

Posted on 3 december 2014

2


Burgemeester Onno Hoes van Maastricht is door PowNews stiekem gefilmd tijdens zijn afspraakjes met ene Robbie van Hasselt. Zogenaamd om de escapades van de burgemeester aan de kaak te stellen. Er is vast het een en ander op burgemeester Hoes aan te merken. Maar dat een publieke omroep een verborgen camera inzet om ‘iets aan de kaak te stellen,’ dat is toch raar?

Wat iemand in zijn privé leven uitspookt, is grotendeels voor zijn eigen verantwoordelijkheid. Dat is zelfs zo wanneer je burgemeester bent. Het wordt pas anders als je chantabel bent. Of wanneer je je door je gedrag zo in verlegenheid laat brengen dat functioneren als burgemeester onmogelijk wordt. Of daar in het geval van Onno Hoes sprake van is, dat weet ik niet. Dat moet de gemeenteraad van Maastricht maar beoordelen. Maar ik weet wel dat wanneer je een willekeurige burger volgt met een verborgen camera, iedereen dingen zegt en doet, die niet voor de televisie zijn bedoeld.

Ik ken Onno Hoes niet. Hij zal best op een negatieve manier de aandacht op zich hebben gevestigd. Maar dat een landelijke publieke omroep beelden van een verborgen camera gebruikt om hem te beschadigen, dat is toch raar? Wat is de volgende stap? Er bestaat zo iets als fatsoen. Dat geldt voor ieder mens en iedere burgemeester. Maar dat geldt ook voor de media. En privé zaken filmen met de verborgen camera is gewoon niet fatsoenlijk.

Posted in: Uncategorized