Leraren ook gepest door ouders

Posted on 21 november 2014

4


Een op de drie leraren wordt gepest. Dat blijkt uit een enquête van CNV onderwijs. Opvallend is dat een behoorlijk deel van hen gepest wordt door ouders. De voorzitster van CNV onderwijs, en oud schooldirectrice Helen van den Berg, gaf voor radio 1 tekst en uitleg. En gaf een schokkend voorbeeld.

“Toen ik directrice was op school, gaf een leerkracht straf aan een kind. Dat kind stuurde een SMS naar zijn vader. Vader kwam met een honkbalknuppel verhaal halen. We hebben die vader toen even apart gezet. En hem een kop koffie aangeboden. Hij moest de knuppel weg doen. Anders zouden we aangifte doen. We hebben vervolgens de zoon erbij gehaald. De zoon had niet de hele waarheid verteld. De vader werd toen boos op de zoon.” Einde citaat…

Dus als ik het goed begrijp dan krijgt een man die met een honkbalknuppel verhaal gaat halen een kopje koffie en een gesprek met de directrice. Tenminste als die knuppel in de hoek gezet wordt. “Want zo gaan we niet met elkaar om.” En na een goed gesprek gaan vader en zoon gewoon weer naar huis. Natuurlijk is aangifte doen niet nodig. Want dat zou de verhoudingen alleen maar verslechteren.

Sjonge jonge jonge, wat kan ik slecht tegen zulke voorbeelden. Als iemand met een knuppel verhaal komt halen dan doe je direct aangifte. En neem je alle maatregelen die mogelijk zijn om de veiligheid van je personeel te waarborgen. Zowel vader als zoon horen nooit meer op die school te verschijnen. CNV onderwijs pleit voor een integrale aanpak van het pesten van leraren. Daar ben ik het mee eens. Maar als schooldirecteuren zo’n slappe knieën hebben, houdt alles op.

 

Posted in: Uncategorized