Kiezers bedankt!

Posted on 20 november 2014

1


De kiezer heeft gesproken. En ik ben heel tevreden over de uitslag. Een zetel winst is knap. Zeker omdat de portefeuille zorg nu niet bepaald een garantie is voor de populariteitsprijs. We hebben volgens mij een prima campagne gevoerd. En ik ben trots op ‘mijn’ team. Er is hard gewerkt. Ik zie met vertrouwen de coalitiebesprekingen tegemoet. Namens het CDA wil ik alle kiezers bedanken voor hun vertrouwen. We gaan dat vertrouwen niet beschamen.

De kiezer heeft gesproken. En de kiezer heeft duidelijk gesproken. Men heeft de buik vol van Den Haag. Die conclusie kunnen we veilig trekken. Veel mensen stemden gewoon niet. De opkomst was bedroevend laag. En heel veel mensen stemden lokaal (VDG), of tegen het rijksbeleid (SP, Beter Oss). VVD en PVDA kregen een enorm pak slaag. En wat mij betreft komt dat niet omdat ze lokaal zo slecht hebben gepresteerd.  D’66 en Groen Links groeiden niet. Alleen het CDA vormt een positieve uitzondering op de trend. En daar ben ik best trots op.

Voor ons is het nu even afwachten. De VDG is het eerst aan zet. Maar de inzet is duidelijk. We willen graag deelnemen aan een stabiele, realistische coalitie. We willen geen breuk met de lijn die door de huidige coalitie is ingezet.  Als CDA mogen we trots zijn op wat we hebben gepresteerd. En dat is ook landelijk opgevallen. Kiezers bedankt. We gaan er voor.

Posted in: Uncategorized