Ruzie in de lokale politiek

Posted on 19 november 2014

2


“Krap acht maanden na de gemeenteraadsverkiezingen rommelt het flink in de lokale politiek.” Dat schrijft de Volkskrant. Veel raadsleden en wethouders stappen tussentijds op. Volgens de krant is dat een probleem. Want zeker nu er zware verantwoordelijkheden richting de gemeente komen, is kennis en ervaring broodnodig. “Een groot verloop binnen partijen kunnen we juist nu niet hebben.”

In Oss hebben we geen traditie van ruziemaken. Politieke partijen gaan met respect met elkaar om. Soms zijn de debatten fel. Maar niemand is er op uit om een ander te beschadigen. En er is dan ook nauwelijks verloop. Een gekozen raadslid of benoemde wethouder zit gewoon zijn periode uit.  De politieke cultuur in Oss is een zegen voor de stad. Rust, degelijkheid en stabiliteit zijn altijd belangrijk. Maar zeker in tijden van crisis of grote veranderingen. Vandaag is het verkiezingsdag in Oss. Wat de uitslag ook wordt, ik hoop dat de Osse politieke cultuur niet veranderd.

Verkiezingen zijn spannend. En als lijsttrekker al helemaal. Je kunt vier jaar lang een zichtbare wethouder zijn geweest. Je team kan een prima campagne voeren. Een garantie is het allemaal niet. In een campagne worden de verschillen benadrukt. En soms gaat dat stevig. En dat is belangrijk. Maar het is ook belangrijk voor Oss, dat de stabiliteit van de afgelopen vier jaar behouden blijft. En daar wil het CDA haar bijdrage aan leveren.

Posted in: Uncategorized