Trotse lijstduwer

Posted on 20 maart 2018

2


Het zal niemand zijn ontgaan. Morgen gaan we naar de stembus om een nieuwe gemeenteraad te kiezen. En dat is niet niks. Gemeenten zijn verantwoordelijk voor beleid rondom zorg, wonen, welzijn, schulden en armoede. Dat is geen spelletje. Daarvoor zijn de beste mensen nodig. Het CDA-Oss heeft die mensen op de lijst staan. En ik ben trots dat ik als lijstduwer deze toppers mag ondersteunen.

Landelijk doet men er wel eens lacherig over. Door op televisie verkiezingen van het meest lullige reclamespotje te organiseren. Of door een lokale politicus die tijdens een debat niet uit zijn woorden kan komen op de landelijke televisie een ‘herkansing’ te geven. Maar men vergeet dat raadsleden mensen zijn die midden in de samenleving staan. En die zich, naast hun werk, met ziel en zaligheid inzetten voor de gemeenschap. Daar mag best wat meer respect voor komen.

Goede raadsleden staan midden in de samenleving. Zijn bijvoorbeeld actief in kerk, buurt, verenigingsleven, carnaval. Volksvertegenwoordigers mogen niet vergeten wie ze vertegenwoordigen. Het volk dus. Het is niet genoeg je als een vergadertijger op te sluiten in het gemeentehuis. Je moet zichtbaar zijn en de mensen kennen. Ik ben er blij mee dat de mensen die voor het CDA verkiesbaar zijn, stuk voor stuk aan dat profiel voldoen. Voorzitter van een grote sportclub, president van het Bergse carnaval, lid van God weet hoeveel besturen op cultureel gebied, lid van het kerkbestuur. Noem maar op. Kwaliteit op papier is mooi. Maar deze mensen laten het in de praktijk ook zien.

Veel beleid wordt in de gemeente gemaakt. Maar wel in samenhang met wetten die in Den Haag bedacht worden. Daarom zijn korte lijntjes wel belangrijk. Veel mensen onderschatten het belang van een goede Haagse lobby. Maar in tijden van decentralisaties kan die letterlijk van levensbelang zijn. Het klinkt niet bescheiden. Maar het CDA-Oss heeft het allemaal. De beste mensen, een groot maatschappelijk netwerk en korte lijntjes naar Den Haag. Daarmee doe ik niemand te kort. Ik zeg niet dat PSV niet kan voetballen wanneer ik beweer dat Barcelona beter is. Ik ben er trots op als lijstduwer dit team te mogen ondersteunen.

Posted in: Uncategorized