Lokale politici; succes

Posted on 20 maart 2018

3


Ik weet het nog precies. Als lijsttrekker voor het CDA-Oss had ik er een paar jaar geleden voor mijn gevoel alles aan gedaan om een goede campagne neer te zetten. En natuurlijk hoopte ik op de nodige credits als wethouder met een (redelijk) goede reputatie. Maar wat was ik zenuwachtig de avond voor de verkiezingen. Ik was thuis met geen riek te voeren. Je voelt je verantwoordelijk. Maar je hebt geen invloed op het resultaat. En anderen rekenen op je. Verschrikkelijk.

Morgen zijn de verkiezingen. Natuurlijk heb ik vanuit Den Haag meegeleefd met veel CDA’ers die hun uiterste best hebben gedaan om duidelijk te maken dat een stem op hen de enige juiste is voor hun gemeente. En natuurlijk heb ik geholpen waar ik kon. Ik heb veel afdelingen bezocht, mensen van advies voorzien, voor veel zaaltjes gesproken en de nodige werkbezoeken afgelegd. Meer kan ik niet doen. En ik kijk ontspannen en met groot vertrouwen uit naar de dag van morgen.

De afgelopen weken heb ik, meer nog dan voorheen, respect gekregen voor zoveel mensen met zoveel inzet en hart voor hun gemeente en de algemene zaak. Toppers zijn het. En dat geldt echt niet alleen voor mensen van het CDA. Dat geldt voor veel lokale politici, van welke partij dan ook. Je moet het maar willen. Je hoofd boven het maaiveld uitsteken, ongelofelijk veel uren en vaak ook geld investeren en dan maar afwachten of het enig resultaat op zal leveren. Daar mogen we met zijn alleen best wat vaker met gepaste dankbaarheid bij stilstaan.

Morgen is de grote dag. Met ‘winnaars’ en ‘verliezers’. Ik denk te weten hoe velen zich nu voelen. Ik heb het meegemaakt. De stoeren roepen dat ze geen zenuwen kennen, maar alleen vertrouwen in de goede afloop. Anderen zijn op dit moment gewoon niet meer bereikbaar. Maar waarschijnlijk is iedereen kei gespannen, moe en blij dat de campagne voorbij is. Ik hoop voor iedereen op een goede uitslag. Ik hoop voor het CDA op de beste uitslag. Maar vooral hoop ik dat iedereen gaat stemmen. Dat hebben al die lokale politici toch zeker wel verdiend.

 

 

Posted in: Uncategorized