Openbaar vervoer in Brabant

Posted on 14 juli 2017

2


Hoe is het eigenlijk gesteld met het openbaar vervoer in Brabant? Dat vroeg de CDA-statenfractie zich af. Om dat te onderzoeken organiseerde men een ov-race met opdrachten. Ik was een van de deelnemers. 

“Ga met trein, bus en buurtbus zo snel mogelijk van het provinciehuis naar Mariahout. En interview onderweg reizigers en chauffeurs over de kwaliteit van het openbaar vervoer.” Met die opdracht vertrok ik, samen met twee collega’s rond 10 uur vanmorgen. We hadden er zin in.

Ik had het wel verwacht natuurlijk. Maar met behulp van een app is het niet moeilijk je reis te plannen. En wanneer je niet aan tijden gebonden bent, kun je overal wel komen. Het reizen ging vlotjes en zonder al te grote problemen. Maar het mooiste waren de ontmoetingen met medereizigers.

Zanger Willie, met zijn kleine dochter Chirana, in de bus van Eindhoven naar Lieshout. Of een groep jongeren op weg naar Portugal in de trein van Den Bosch naar Eindhoven. “Waarom Portugal?” Om te zuipen. “Maar jullie zijn nog geen achttien”. Daarom gaan we ook naar Portugal.

Of de vrijwillige chauffeur van de buurtbus van Lieshout naar Mariahout die graag bereid was op film de groeten te doen aan Linda Hofman van CDA Eindhoven. Tenminste nadat hij haar foto gezien had. Zomaar wat leuke ontmoetingen. Gewoon in Brabant. Lekker met het openbaar vervoer. Leuke actie CDA Brabant. Volgend jaar doe ik weer mee.

 

Posted in: Uncategorized