Kindertelefoon 5

Posted on 9 juni 2017

0


Werken is goed. Zinloze werkverschaffing minder. Natuurlijke maakte ik me druk om het voortbestaan van de kindertelefoon toen bekend werd dat 388 gemeenten ieder voor zich een contract met de kindertelefoon zouden moeten afsluiten. Maar ik kreeg ook jeuk van het idee dat veel ambtenaren zich bezig moesten houden met contracteren terwijl dat helemaal niet nodig is. 

In antwoord op mijn vragen beloofde de staatssecretaris voor het jaar 2018 de financiering op zich te nemen. Dat was mooi. De kindertelefoon was gered. Maar hij deed geen concrete toezegging over de jaren daarna. Zou dat hele contracteringscircus alsnog in gang gezet gaan worden?

Deze week kwam in het Algemene Overleg over de jeugdhulp, de kwestie nog eens aan de orde. Staatssecretaris Van Rijn beloofde een wetswijziging te maken, zodat de financiering geheel volgens alle regels weer centraal georganiseerd zou worden. Hij zei toe daarmee klaar te zijn vóór 1 januari 2019.

Dat is mooi. Ik ben tevreden. De kindertelefoon is gered. En zinloze werkverschaffing wordt voorkomen. Het zal vast niet altijd zo gaan. Maar in dit geval wint het gezonde verstand het van juridische fijnslijperij. Goed voorbeeld doet goed volgen hoop ik. ‘Case closed.’

Posted in: Uncategorized