Dat gebruikt toch iedereen?

Posted on 6 juni 2017

0


Nederland zit in de top waar het om drugsgebruik gaat. In de leeftijdsgroep van 15 tot 34 jaar was het gebruik van XTC en amfetamine in Nederland het hoogste van Europa. Nederland laat de nummer twee, Ierland, ver achter zich. Dat meldt de Telegraaf. Meestal is het leuk om bovenaan te staan. Maar nu even niet.

Koploper drugsgebruik, je kunt maar ergens de beste in zijn. En niemand kijkt er van op. We zijn het gebruik van drugs normaal gaan vinden. En doen alsof het met de schadelijke effecten wel mee zal vallen. “Bovendien is alcohol maatschappelijk wel geaccepteerd. En veel schadelijker dan veel andere drugs.”

Een prachtige redenering. Alsof we onze kinderen niet tegen zouden houden als ze spelen met illegaal vuurwerk, omdat het spelen met het maatschappelijk zo geaccepteerde wasbenzine in combinatie met lucifers, toch echt gevaarlijker is. De redenering lijkt zo spitsvondig. Maar raakt kant nog wal.

Dat volwassenen die beter zouden moeten weten in de media en op internet net doen of drugs de normaalste zaak van de wereld zijn, blijft niet zonder gevolgen. Kinderen zien en horen dat. En gaan denken dat het met de risico’s zo’n vaart wel niet zal lopen. Langzaam lukt het ons met heel veel moeite om kinderen onder de achttien geen alcohol te laten drinken. Maar drugs? “Dat gebruikt toch iedereen.”

Afbeeldingsresultaat voor amfetamine

Posted in: Uncategorized