Nacht zonder dak

Posted on 4 juni 2017

1


200 euro hebben ze opgehaald vandaag. De jongens en meiden van M25 uit Oss. En dat allemaal voor het goede doel. Op 17 juni slapen onze bikkels een nacht in een bouwsel van karton. Voor een stukje bewustwording over dakloosheid. En om geld op te halen voor daklozen in Bolivia en Kenia. Voor die actie, ‘Nacht Zonder Dak’, hebben ze vandaag voor ruim 200 euro aan eigen gebakken taartjes verkocht. Een mooie prestatie.

Na de mis is het in de Jozefkerk altijd goed koffiedrinken. En met Pinksteren zat de kerk  extra vol. Een mooie gelegenheid voor onze M25-groep om zich aan de parochie voor te stellen. En bij koffie hoort iets lekkers. Dus dat was snel geregeld. Zo’n mis was voor sommigen wel een beetje wennen. Hele stukken tekst waren in het Latijn. Maar ze hebben zich netjes gedragen. En het was duidelijk dat jongeren meer dan welkom zijn.

Liefde is een werkwoord. En het goede doen staat in principe los van kerk of ritueel. Voor veel jongeren is de kerk en die manier van verhalen vertellen letterlijk onbegrijpelijk geworden. Terwijl de kern is blijven bestaan. M25 probeert, geïnspireerd op Mattheus 25, liefde in praktijk te brengen. En nieuwe woorden te geven aan een oud verhaal. Voor wie zin heeft om zich aan te sluiten. Iedereen tussen de 11 en de 15 is meer dan welkom. Mail naar mariekepetersoss@gmail.com. Of reageer via Facebook.

IMG_1468.JPG

 

Posted in: Uncategorized