Feyenoord kampioen

Posted on 14 mei 2017

0


Feyenoord supporter ben je niet voor de lol zegt men. Maar vandaag een keertje wel. Het is achttien jaar geleden, maar Feyenoord is kampioen. Eindelijk. Ik ben geen Feyenoord fan. Maar ik gun het ze van harte. De schaal gaat naar Rotterdam. En dat is dik verdiend.

Als PSV supporter was het een beetje afzien dit jaar. Geen kampioen, geen beker, slecht gepresteerd in Europa en voetbal dat vaak niet om aan te gluren was. Dat is jammer. Hoe anders was het seizoen voor Feyenoord. Op het einde werd het nog spannend. Maar wie vanaf dag een bovenaan staat en bovendien de meeste doelpunten maakt, is de verdiende kampioen. Punt.

Het is een mooi verhaal. Zo’n grote club, zoveel supporters en een prachtig stadion. Maar achttien jaar geen kampioen geworden. Tijdens de voorlaatste competitieronde ging het nog bijna mis. Zou Feyenoord alsnog bezwijken onder de druk? Maar in de laatste thuiswedstrijd, aan de hand van de vleesgeworden werker Kuijt, kwam alles helemaal goed. Feyenoord gefeliciteerd. En van harte gegund.

Unknown-2

 

Posted in: Uncategorized