Lintjesregen

Posted on 26 april 2017

1


Ik vind het een hele mooie en waardevolle traditie. Mensen die onderscheidend zijn mogen op een bijzondere manier in het zonnetje worden gezet. Zeker na jarenlange vrijwillige inzet en met een grote betekenis voor de maatschappij. Symbolisch kan dat bijna niet mooier dan door een koninklijke onderscheiding. Vandaag was ik als bezoeker aanwezig bij de Osse lintjesregen.

“Vrijwilligerswerk doe je niet voor de eer. Het hoort er gewoon bij. En meestal haal je er veel voldoening uit.” Kort samengevat is dat de houding van een aantal gedecoreerden die ik vandaag sprak. “Zo zit ik nu eenmaal in elkaar. En zo bijzonder is dat niet.” Gelukkig denken veel Nederlanders zo. En deels hebben ze gelijk. Nederland is wereldkampioen vrijwilligerswerk.

Natuurlijk is het is normaal dat je iets over hebt voor een ander. Maar vanzelfsprekend is het niet. En de manier waarop deze gedecoreerden zich hebben ingezet (en nog vaak inzetten) is letterlijk voorbeeldig. Hun voorbeeld is het waard gevolgd te worden. Een koninklijke onderscheiding is een belangrijke symbolische blijk van waardering door alle Nederlanders. Wat mij betreft dik verdiend en zeer gegund. Een onderscheiding krijg je alleen als je onderscheidend bent. Chapeau!

IMG_0904.JPG

Posted in: Uncategorized