Deskundige met zachte G.

Posted on 24 april 2017

3


Iemand met een zachte G serieus nemen, dat is niet vanzelf sprekend. Die voorzichtige conclusie mag je toch wel trekken. Tenminste als je af mag gaan op de vele televisie- en radio items naar aanleiding van het overlijden van ‘futurist’ Chriet Titulaer. Niet zijn kennis, inzet of enthousiasme, maar zijn accent krijgen de meeste aandacht.

Tijdens ‘De Wereld Draait Door’, schijnen de grapjes over zijn accent een beetje te ver te zijn gegaan. Op Social Media maken veel mensen zich tenminste kwaad over die uitzending. Wat mij betreft is dat niet nodig. Geen Nederlander die twijfelt aan de kennis en kunde van Titulaer. Ondanks, of dankzij zijn Limburgse accent. Niet voor niets was hij jarenlang de televisiedeskundige als het om techniek ging.

Titulaer zelf maakte zich in elk geval niet druk om zijn accent of afkomst. Hij was gewoon wie hij was. En daar hadden ze het maar mee te doen. “De NOS moest mij wel nemen want ik was de enige in Nederland met kennis van de maan”, zei hij twintig jaar geleden in het AD. “Men vond wel dat ik iets aan mijn accent moest doen. ‘Zoek dan maar een ander’, heb ik geantwoord.” Veel beter kan ik het niet samen vatten.

 

 

 

 

Posted in: Uncategorized