Regionale kandidaten

Posted on 9 maart 2017

4


De naam zegt het al. De eerste taak van een volksvertegenwoordiger is het vertegenwoordigen van het volk. Natuurlijk kan dat, zeker in theorie, op afstand. Huwelijken kunnen stand houden, zelfs al werkt een van beide partners in het buitenland. Maar nabijheid maakt wel verschil. Privé en in de politiek.

 

De meeste volksvertegenwoordigers wonen in de randstad. En dat merk je. Dat merken mensen in Groningen. Die ervaren een enorme afstand tot de Haagse werkelijkheid. En dat merken mensen in Zuid Oost Brabant. Vanuit Den Haag kwam er nauwelijks reactie toen de kassen verwoest werden door een hagelstorm. Dat merk je bij de verdeling van gelden. Dat merk je wanneer het gaat om economie, infrastructuur en cultuur. Maar de randstad is niet de navel van het universum. Het gaat om mensen. Om alle mensen.

Het CDA vindt het belangrijk dat volksvertegenwoordigers sterk zijn geworteld in de regio. Niet voor niets noemen we het CDA wel eens de grootste lokale partij van Nederland. Vanuit Brabant staan maar liefst vier kandidaten op een verkiesbare plek. Naast mezelf zijn dat Madeleine van Toorenburg, Erik Ronnes en Stijn Steenbakkers. Gewoon dicht bij mensen. Gewoon benaderbaar binnen de regio. Gewoon zoals het hoort. Stem regionaal op 15 maart. Stem CDA

 

Posted in: Uncategorized