Huppelkes

Posted on 28 februari 2017

1


Ze zal een jaar of vier geweest zijn. Onze Mies zag voor het eerst een optreden van de Huppelkes. Dat is een dansgroep voor jonge meiden van het Osse carnaval. Ze was meteen verkocht. Een droom was geboren. “Ik wil bij die club.” En zo is het ook gegaan. Vandaag nam ze na een fantastisch carnavalsseizoen afscheid als Huppelke. Het was een heerlijke tijd.

Je wordt niet zomaar Huppelke. Je moet wel kunnen dansen. En dat leer je bij de balletschool, natuurlijk. Huppelkes hebben een belangrijke rol tijdens het carnaval. Ze begeleiden de jeugdprins en adjudant. En ze zijn gangmakers tijdens ieder (kinder)feest. Maar bovenal zijn het vriendinnen die samen van carnaval een onvergetelijke tijd maken.

Het hoogtepunt is de optocht. Er is niets mooiers dan dansen op een praalwagen en zakken vol confetti gooien naar het publiek. Samen met de vele optredens zijn dat herinneringen om nooit te vergeten. De oudste meiden namen vandaag afscheid. Volgend seizoen gaan ze ‘gewoon’ door. En dansen ze met Between. Een dansgroep voor oudere meiden. Maar de tijd als Huppelke zullen ze niet vlug vergeten.

Ik geef het toe. Erg stoer ben ik niet. En toen ik onze Mies op het podium zag staan om een afscheidsmedaille te krijgen van de president van het Osse carnaval, vond ik dat best emotioneel. Ik wil Vivianne en Marjorie, de begeleidsters van de Huppelkes bedanken voor al hun inzet. Want de inzet en kwaliteiten van die dames maken het verschil. Bedankt, mede namens Mies, voor een geweldige tijd. Het is gezien en het wordt niet vergeten!

 

image1

 

Posted in: Uncategorized