Eerder AOW = minder AOW

Posted on 22 februari 2017

4


Toen vadertje Drees de AOW invoerde, leefden mensen een stuk korter dan tegenwoordig. En waren er relatief weinig ouderen en veel jongeren. Tegenwoordig is dat andersom. Begrijpelijk dus dat de leeftijd waarop mensen AOW krijgen, langzaam stijgt. Tenzij we de belastingen fors willen verhogen natuurlijk. Maar dat kan anders, aldus Henk Krol van 50+.

“Zie je wel! het kost helemaal geen geld als we mensen eerder met pensioen laten gaan,” kraaide Krol. “Dat hebben onderzoekers van de universiteit van Tilburg voor ons berekend.” Hij vergat er alleen bij te zeggen dat ouderen wel genoegen moeten nemen met minder AOW. Ze mogen van Krol eerder met pensioen. Maar ze betalen dat zelf. Een klapsigaar uit eigen doos dus. En alleen als je heel veel verdient kun je eerder stoppen.

Financieel hebben ouderen de afgelopen jaren achterstand opgelopen. Het CDA wil daarom de AOW-uitkering juist verhogen. Voor senioren zijn twee dingen erg belangrijk. Financiële zekerheid en goede zorg. Daar wil het CDA voor zorgen. En dat kan ook. Daar hoeven onderzoekers van welke universiteit dan ook geen vreemde constructies voor te bedenken.

 

Posted in: Uncategorized