RTL lijsttrekkersdebat

Posted on 6 februari 2017

2


Misschien is het wat sterk aangezet. Maar het schijnt dat lijsttrekkersdebatten op TV van grote invloed zijn op de verkiezingsuitslag. En dat de stem van de Brabantse kiezer misschien wel van doorslaggevende betekenis voor de einduitslag zal zijn. Een van de grootste debatten wordt georganiseerd door RTL. En vindt uitgerekend plaats op 26 februari. Op carnavalszondag!

Natuurlijk. Er zijn Brabanders en Limburgers die geen carnaval vieren. Maar je organiseert toch geen ‘premiersdebat’ op een moment dat een groot deel van Nederland wel iets beters te doen heeft dan naar de televisie kijken? Dat doe je toch een paar dagen later? Het lijkt wel alsof RTL vergeet dat er beneden de rivieren ook kijkers wonen.

Ach een grote ramp is het niet. Er zijn meer en betere manieren om te bepalen op wie je gaat stemmen. Maar opvallend is het wel. Je zou verwachten dat er bij RTL wel iemand van de programmacommissie aan de bel zou trekken. Maar goed. Ik wens Sybrand veel succes de 26e. Dat komt vast helemaal goed. Zelf zal ik het doen met ‘uitzending gemist’. Voor mij op carnavalszondag even geen politiek.

Posted in: Uncategorized