Eindelijk een echte scout!

Posted on 13 januari 2017

2


Ze heeft er best lang op gewacht. Maar morgen is het zover. Onze dochter wordt geïnstalleerd als scout bij de Osse Titus Brandsmagroep. Helaas kan ik er niet bij zijn. Het CDA-congres kon niet verzet worden. Maar wat ben ik trots op onze dochter. Ik verheug me nu al op alle verhalen.

Zo’n installatie is best wel ‘een dingetje’. Een paar maanden geleden was onze dochter Mies nog welp. Maar sinds de zomer draait ze mee met de scouts. Dat is mooi en uitdagend. Maar dat is ook best spannend. Ze ziet er naar uit om haar groene welpen blouse om te ruilen voor een beige exemplaar van de scouts.

Ik weet nog goed hoe ik zo’n dertig jaar geleden zelf geïnstalleerd werd. Na vier jaar welp te zijn geweest, was ook ik toe aan een nieuwe uitdaging. Met veel van mijn mede scouts van toen heb ik nog steeds contact. De kinderen van een aantal van hen zijn nu bever, welp of scout. Zo gaat dat blijkbaar. Eens een scout, altijd een scout. Ik baal dat ik er niet bij kan zijn morgen. Maar ik weet zeker dat onze Mies een fantastische dag zal hebben. En jaren later nog veel herinneringen!

 

Posted in: Uncategorized