Zalig kerstfeest

Posted on 24 december 2016

2


Met kerst vieren we dat het licht, door de geboorte van een onschuldig kind, terugkeert in de wereld. Het kind, geboren in een stal en omgeven door eenvoudige herders en beesten, leert ons dat liefde wint van duisternis. Dat we het in deze wereld moeten hebben van die liefde. En dat oplossingen niet gevonden worden in geschreeuw en geweld.

Kerst is het feest van het licht. Niet voor niets zitten we met familie en vrienden warm en veilig rond een boom vol lichtjes. En niet voor niets zetten we kaarsen op tafel bij het kerstdiner. Licht verbindt, moedigt aan, biedt hoop, is gezellig en maakt de waarheid zichtbaar. In de kerststal zitten geen deuren. En dat is niet voor niets. Het is kerst voor iedereen.

Als we niet oppassen kan licht ook buitensluiten. Voor wie om wat voor reden dan ook niet in de kring mag zitten, maakt licht pijnlijk duidelijk dat je er niet bij hoort. Maar het ware kerstfeest is niet exclusief. Kerst is het feest van verbroedering. Die ene nacht geen kanongebulder, maar samenzang. Laten we kerst vieren zoals kerst bedoeld is. Een feest van licht, voor iedereen. Zalig kerstfeest.

 

Posted in: Uncategorized