‘Ik en mijn wijk’

Posted on 5 november 2016

0


De Osse wijk Ruwaard is ruim vijftig jaar oud. Wijkstichting Rucrea dus ook. Onder de titel ‘Ik en mijn wijk’ organiseerde Rucrea vandaag een informatie- en ontmoetingsmarkt. Ik heb genoten van een enorme hoeveelheid lieve, actieve, heel verschillende, sociale en leuke mensen.

Misschien ben ik bevooroordeeld. Want tot mijn achttiende heb ik in de wijk gewoond. Maar de Ruwaard is misschien wel de leukste en meest actieve wijk van Oss. Een rondje over de markt bood in ieder geval ruim voldoende inspiratie en gezelligheid. En dan te bedenken dat lang niet alle actieve mensen en verenigingen aanwezig konden zijn. De Ruwaard bruist.

Even uit mijn hoofd. En ik hoop niet dat ik teveel mensen vergeet. De multiculturele kook- en ontmoetingsgroep, het repaircafé, de inloop van de GGZ, Landerij van Tosse, ‘Broodje Ruwaard’, Slowcare, Brabant Zorg, de Energiecoöperatie, de Zonnebloem, wereldvrouwen, ‘Helpende Handjes’, het huis van de wijk, de straatspeeldag, Ons welzijn, het basisteam, de wijkstichting, Rucreatief, de wijkraad etc. etc.

Ik vind bijeenkomsten zoals deze geweldig. Actieve bewoners uit de wijk leren elkaar (nog) beter kennen, mensen kunnen op een laagdrempelige manier kennis maken met de wijk en haar bewoners. Wie op zoek is naar een hobby, aanspraak of vrijwilligerswerk, vind zeker iets van zijn of haar gading. Mensen van alle leeftijden en achtergronden vinden elkaar voor een hapje, een drankje en een praatje.  Het was beregezellig. En ik heb genoten.

 

14900439_752328994905789_2323657908386442913_n.jpg

 

Posted in: Uncategorized