Armoede is niet sexy

Posted on 30 september 2016

1


Het Platform Regio Oss Tegen Armoede (PROTA) organiseert op maandag 10 oktober van 19.30 tot 22.00 uur een debatavond over armoede bij jongeren in de aula van Het Hooghuis locatie West, Verdistraat 75 te Oss. Armoede onder jongeren neemt toe. Hoe zit dat? En wat kunnen we daaraan doen? U bent van harte welkom om mee te denken en te praten, en te horen wat anderen ervan weten. 

Waar gaat het over?

Op verschillende leeftijden krijgen jongeren met veranderende regelingen en wetten te maken. Voor arme huishoudens betekent dat vaak nieuwe risico’s. Of toch kansen? Het gaat niet alleen om geld en schulden, maar ook om kansen op onderwijs, volwaardig werk, goede hulp en zorg en gewoon lekker jong kunnen zijn, zonder zorgen. Scholen en instellingen als jeugdhulpverlening, jeugdzorg, de kinderbescherming en gemeentelijke diensten hebben met armoede bij jongeren te maken. Hoe houden zij daar rekening mee?

Wat is het programma?

Peter van der Poort, opbouwwerker bij Ons Welzijn, presenteert de avond. Voor de pauze leidt hij 3 tafelgesprekken, over onderwijs en vrije tijd, inkomen, werk en schulden, en zorg. Na de pauze gaat het publiek in discussie.

Speciale gasten zijn de wethouders Kees van Geffen en René Peters.

We sluiten de avond af met het startsein voor het nieuwe project van PROTA, SchuldHulpMaatjes Jong door wethouder Kees van Geffen, Mari Peters, voorzitter PROTA en Ad de Haas, coördinator van dit project.

S.v.p. aanmelden tot uiterlijk 7 oktober bij Annie van den Bosch jejvandenbosch@hetnet.nl of Ria van Nistelrooij: rvannistelrooij@ziggo.nl

Posted in: Uncategorized