Doe het voor mij

Posted on 19 september 2016

0


President Obama wond er afgelopen zaterdag geen doekjes om. In een hartstochtelijke toespraak riep hij ‘zwarte kiezers’ op om toch vooral te gaan stemmen. Van Clinton wordt niemand echt enthousiast. En de vrees bestaat dat mensen dan maar helemaal niet gaan stemmen. Volgens Obama is dat heel gevaarlijk. “Ga stemmen. Doe het dan voor mij.”

Obama heeft gelijk natuurlijk. Niet stemmen kan tot ongelukken leiden. Jonge Britten trekken zich massaal de haren uit het hoofd vanwege de zogenaamde brexit. De overgrote meerderheid van de jonge stemmers wilde in Europa blijven. Maar slechts een derde van hen nam de moeite naar de stembus te gaan. Tsja.

Iedere stem telt. Ook de stem die niet wordt uitgebracht. Je moet er toch niet aan denken dat grote groepen Amerikanen uit desinteresse, of omdat Hillary Clinton hen persoonlijk niet aanstaat, niet de moeite nemen om te gaan stemmen? De oproep van Obama is begrijpelijk en terecht. Ga stemmen. Doe het desnoods voor hem.

 

Posted in: Uncategorized