De vader van een leerling heeft een afdelingsleider van een school in Tilburg geslagen. Volgens het Brabants Dagblad is de aanleiding voor het incident onbekend. “Aan ieder verhaal zitten twee kanten,” zo redeneren verschillende mensen onder het artikel. Ik vind dergelijke reacties bijna net zo erg als het incident.
Wat ook de aanleiding is voor het incident, het verklaart nooit het geven van klappen. Klappen volgen niet automatisch uit boosheid. Slaan is een keuze. Ernstige psychiatrische patiënten daargelaten, kunnen mensen zich beheersen. En dat hebben ze te doen ook.
“Aan ieder verhaal zitten twee kanten.” Op zich is dat waar natuurlijk. Maar zo’n reactie is onder dit artikel echt misplaatst. Het impliceert dat een leraar klappen kan verdienen. Of dat mensen zó boos kunnen worden dat geweld onvermijdelijk is. Zo is het niet natuurlijk. Je hebt je te beheersen. En bij klachten zijn er andere wegen dan geweld. Punt.
jody
14 september 2016
Dit kan en mag nooit en zegt veel over die (VADER ) die zoiets doet ,daar is duidelijk iets mis mee , het taalgebruik van zijn dochter zegt hoe het daar thuis aan toe gaat, die hebben gewoon hulp nodig. En de school moet dit niet toleren ,die moeten achter hun leraren staan en maatregelingen nemen.
nielskolman
14 september 2016
Waarde wethouder, u staat nu op de landelijke lijst nummer drie van het CDA. En het voorval dat u duidt gaat – tadaa! – warempel over iets in Tilburg. U bent altijd van het samen oplossen. Waarom laat u de gemeente Tilburg het niet zelfstandig – naar eigen eer en geweten – oplossen? Heeft u geen vertrouwen in de wetshandhaving in Tilburg? Wat wilt u met dit bericht? Waarom een incident ( u noemt het zo ) zo tendentieus uitlichten? Geweldpleging is altijd fout. Daar hoeft u – Rene Peters – geen interessant sentimenteel politiek gewin voor uit op te tikken. —Een geslagen leraar is immers even fout als een geslagen zwerver. De politie onderzoekt dan de aard der zaken. Of het op een school, een laboratorium of op de kinderboerderij geschied maakt dan niet uit. Wie is baas op straat?
Of vindt u leerkrachten belangrijker dan geslagen: Oma’s, broers, tram- conducteurs, politieagenten, partners, fabrieksarbeiders, werkelozen, huisvrouwen?
“Slaan” doet men onder de wet helemaal niemand ongeacht beroep of bevinding.
Aan ieder verhaal zitten altijd honderd kanten. Maar politiek moet gaan over de toekomst en niet over bloggende volksvertegenwoordigers. Als politici verontwaardigt nieuwsberichten over gaan zitten tikken, dan is de realiteit werkelijkheid zoek…
De vader die een leraar slaat begint zelf maar een school.
Heb nu eens vertrouwen in lokaal politiewerk.
nielskolman
14 september 2016
Wat ik wil zeggen: Vader slaat leraar = individu slaat individu, ongeacht maatschappelijke functie. Die doet er niet toe. We moeten niemand – dat is mijn politieke mening – vanuit professie op een voetstuk plaatsen. Dat is de kern.
Roos Van Der Sanden
15 september 2016
Goed stuk meneer Peters. Ik hoorde laatst een moeder zeggen van haar zoontje op de basisschool dat hij er wel eens ‘op mept’. Ze vond dat wel stoer van hem om zich zo te verdedigen, want ‘stop hou op’ zou toch niet werken. Ik was werkelijk in shock toen ik het haar hoorde zeggen. Zij werkt nota bene bij de rechtbank, en noemt zichzelf boven gemiddeld intelligent. Maar haar kinderen de moed en kennis bijbrengen om zaken zonder geweld op te kunnen lossen, komt niet bij haar op. Ik vraag me dan ook af of zij zelf hun kinderen wel eens ‘meppen’ en tevens hoe zo’n jongetje het gaat doen later op de middelbare school, of bij zijn eerste verkering en als hij dan in een argument terecht komt… Mijn mening: geweld is nooit de oplossing.