Vader slaat leraar

Posted on 14 september 2016

4


De vader van een leerling heeft een afdelingsleider van een school in Tilburg geslagen. Volgens het Brabants Dagblad is de aanleiding voor het incident onbekend. “Aan ieder verhaal zitten twee kanten,” zo redeneren verschillende mensen onder het artikel. Ik vind dergelijke reacties bijna net zo erg als het incident.

Wat ook de aanleiding is voor het incident, het verklaart nooit het geven van klappen. Klappen volgen niet automatisch uit boosheid. Slaan is een keuze. Ernstige psychiatrische patiënten daargelaten, kunnen mensen zich beheersen. En dat hebben ze te doen ook.

“Aan ieder verhaal zitten twee kanten.” Op zich is dat waar natuurlijk. Maar zo’n reactie is onder dit artikel echt misplaatst. Het impliceert dat een leraar klappen kan verdienen. Of dat mensen zó boos kunnen worden dat geweld onvermijdelijk is. Zo is het niet natuurlijk. Je hebt je te beheersen. En bij klachten zijn er andere wegen dan geweld. Punt.

 

Posted in: Uncategorized