Scouting, je gunt het ieder kind

Posted on 30 juli 2016

4


Ze is weer thuis. En ze heeft het fantastisch gehad. Voor een kind is een kampweek zo voorbij. Voor de meeste ouders zijn zes nachten echt wel voldoende. Maar de stralende lach, de enthousiaste verhalen en de knuffel wanneer je haar weer op mag halen, zijn onbetaalbaar. Zo’n begin van de zomervakantie gun je ieder kind.

Het lijkt wel of ze in een week enorm gegroeid is. Een stuk volwassener en zelfstandiger ook. En wat zijn ze actief geweest. (Nacht)spellen, dropping, zwemmen, sporten (maar dan net een beetje anders), zelf koken, trampoline springen, enzovoort enzovoort. En natuurlijk te weinig slapen met 28 kinderen op een zaal.

Dat scouting geweldig is dat wist ik natuurlijk wel. Maar het blijft bijzonder hoe jonge mensen met relatief weinig middelen een kampweek in elkaar kunnen zetten waar nog jaren over nagepraat zal worden. Leiding en kookstaf vinden hun hobby vaak niet zo bijzonder. Maar dat is het wel. Wat ze betekenen voor kinderen is moeilijk te overschatten. Mies vond het een geweldig kamp. “Een dikke negen”, was haar eindoordeel. En, afgaand op de foto’s en de verhalen, sluit ik me daar graag bij aan. Scouting is geweldig.

IMG_8075

Posted in: Uncategorized