Geen internet? Mail naar…

Posted on 7 juli 2016

2


De gemeente Oss probeert haar dienstverlening steeds verder te verbeteren. Zo ook haar digitale dienstverlening. Vandaar een stukje in ‘de sleutel.’ “Heeft u geen internet? Dan blijft het mogelijk om de parkeervergunning via de balie aan te vragen. Hiervoor kan een afspraak gemaakt worden via de website of via e-mail.” Alsof je mensen zonder telefoon oproept te bellen naar de gemeente. Hilarisch.

Foutjes worden gemaakt. En sommige foutjes zijn grappig.  Dit is zo’n foutje. Natuurlijk had er moeten staan dat mensen die geen internet hebben kunnen bellen voor een afspraak. Maar dat stond er niet. Het heeft geen zin daar ongemakkelijk over te doen. Daar kun je maar het beste om (glim)lachen. Want dat doet iedereen.

Ik heb het stukje verspreid via Social Media. Ik had wel een paar reacties verwacht. Maar ik kreeg er honderden. Vrijwel allemaal met een lach. Een beetje relativeringsvermogen mag ook wel vind ik. Foutjes worden gemaakt. En om grappige foutjes mag gelachen worden. Daar hoeft niemand zich vervelend door te voelen. Mensen zonder internet lezen dit stukje niet. Maar als ze een parkeervergunning willen aanvragen raad ik ze aan even te bellen.

 

Posted in: Uncategorized