Orlando

Posted on 12 juni 2016

3


Zeker vijftig mensen zijn overleden omdat iemand op het idee kwam schietend een nachtclub in Orlando binnen te dringen waar veel homoseksuelen kwamen. Vijftig keer is een onschuldig mens omgebracht. Daarbij stilstaan is moeilijk. Liever buiten we andermans ellende uit voor politiek gewin.

Donald Trump was er als de kippen bij. Naar aanleiding van de moorden, twitterde hij dat hij dankbaar was voor de felicitaties aan zijn adres. Hij had het immers bij het rechte eind gehad toen hij sprak over islamitisch terrorisme. Maar nog liever dan felicitaties zou hij sterk leiderschap willen tonen. Laat dat even tot je doordringen. Twitteren over felicitaties en leiderschap vlak na zo’n drama. Hoe ziek is dat.

Wat Trump kan, kan ik ook. Zoiets moet Geert Wilders gedacht hebben. Vlak na de moorden riep ook hij op om sterke leiders te verkiezen. Want alleen sterke leiders kunnen veiligheid garanderen. Geen woord over de slachtoffers. Geen woord over al diegenen die zonder hun geliefden achter zijn gebleven. Geen woord. Geen enkel woord. Deze ‘sterke leiders’ zien in dit enorme drama vooral een mogelijkheid om politieke munt uit te slaan..

Laten we niet zoeken naar zogenaamde leiders die onze veiligheid zouden moeten garanderen. Laten we de liefde die in ieder van ons aanwezig is meer aandacht geven. En laten we stelling nemen tegen de angst voor anders geaarden die nog steeds, ook in Nederland, aanwezig is. Ik geloof dat liefde sterker is dan de dood. En zeker sterker dan de politiek van kleine ‘grote leiders’.

 

13427998_10210111650576184_1644863868432268999_n.jpg

Posted in: Uncategorized