Over liefde

Posted on 29 mei 2016

0


Over liefde valt veel te zeggen. En ook weer helemaal niets. Want wat liefde is, valt niet in woorden te vangen. We komen niet verder dan stamelend zoeken en tasten. En vinden woorden die de lading steeds net niet dekken. Tijdens een zogenaamde ‘roze viering’ in de Nijmeegse studentenkerk werd vandaag iets van die liefde zichtbaar. 

Het beloofde een viering te zijn met zang, toneel en inspiratie. En wat mij betreft was het meer dan dat. Ik was geraakt. Mooie muziek, prachtige teksten, diepgang en een voorganger die weet hoe hij mensen kan inspireren. Zoals je bent is het goed. God is liefde en zichtbaar in daden van mensen. Moeilijker is het niet. Zo kan kerk zijn.

Met woorden valt de liefde niet te vangen. Maar wie haar ervaart, kan haar niet meer ontkennen.  De liefde is universeel. Liefde tussen twee mensen is uniek. “Ik hou van je, ik hou van je.” Betere woorden vinden we niet. Of misschien toch, in het volgende gedicht.

 

Jij bent mijn christus,
gezalfd door het lot.
Ze zien jou als homo,
wij noemen het God.

Wij kussen en rusten
mijn hoofd op jouw buik,
jij heft mij, ik daal.
Mijn brandende struik.

 

 

 

Posted in: Uncategorized