Onbekend maakt onbemind

Posted on 20 april 2016

0


Hoe eenvoudig kan een goed idee zijn. Vluchtelingen uit de Osse noodopvang en het winkelend publiek, genoten samen van het zonnetje en een gratis kopje koffie in het centrum. Het is goed elkaar op een informele manier te leren kennen. Deze ‘kennismakingskoffie’ smaakt naar meer. 

Onbekend maakt onbemind. En het is vaak al voldoende gewoon met elkaar in gesprek te gaan om heel wat vooroordelen uit de weg te ruimen. Ik ben blij met het initiatief van de Osse horeca- en centrumondernemers, om die eerste kennismaking gewoon te organiseren. Het is de bedoeling dat dit initiatief tweewekelijks herhaald zal worden.

Wie niet zoveel om zich heen kijkt, maar zijn informatie vooral van internet haalt, zou iets anders gaan geloven. Maar veel mensen zijn gewoon erg aardig. Dat geldt voor de meeste Nederlanders. En dat geldt voor de meeste vluchtelingen. Het doet goed om te zien dat mensen elkaar onder het genot van een kopje koffie herkennen voor wat ze zijn. In de eerste plaats gewoon mens. Het was een mooie middag.

dd8fa880b5ae4d9694e96f3b1c33bac0.jpg

Posted in: Uncategorized