Vrijwilligerswerk in Roemenië

Posted on 12 april 2016

3


Zo af en toe vind ik iets zo mooi dat ik er aandacht voor vraag via deze blog. En soms ben ik zelfs zo brutaal te vragen om steun voor een initiatief. Nederlandse jongeren met de nodige uitdagingen, gaan vrijwilligerswerk doen in Roemenië. Gewoon, omdat het goed is je steentje bij te dragen. En gewoon omdat jongeren met problemen ook veel te geven hebben. 

Vrijwilligerswerk doen in Roemenië kost geld. Niet heel erg veel. Maar de reis moet toch betaald worden. Daarom verzinnen de jongeren allerlei acties om geld in te zamelen. Dat gaat goed. Maar een klein steuntje in de rug is meer dan welkom. Vandaar mijn oproep. Mail mij. Of reageer op een andere manier. Ik garandeer dat iedere gesponsorde euro gebruikt wordt om de busreis te betalen die deze jongeren de kans geeft om in Roemenië te  helpen. Dit is hun verhaal:

“In Roemenië, niet ver van de plaats Tirgu Mures ligt het plaatsje Sanmarghita. In 2012 is een Nederlands echtpaar daar de organisatie Timulazu gestart, met als doel het begeleiden van Roemeense jongeren in de leeftijd van 18 tot 26 jaar. De doelgroep van de organisatie komt uit kindertehuizen en arme Roma gezinnen. Het doel is om hen te ondersteunen bij het integreren in de maatschappij van Roemenië. Na de leeftijd van 18 jaar zijn er in Roemenië geen voorzieningen voor deze jongeren en raken de meeste jongeren dakloos.

Wij van Partners in Zorg, begeleiden jongeren in de leeftijd van 17-30 jaar in (Heesch en Oss). Onze jongeren hebben diverse psychische problemen (zoals autisme, ADHD, borderline, depressie) waardoor ze bij ons “beschermd wonen en werken”. Met 20 van deze jongeren gaan we deze zomer (juli 2016) naar Roemenië. We verblijven daar op een woon- en werkproject voor kansarme jongeren. Samen met de Roemeense jongeren gaan we bouwen, tuinieren, klussen, werken op de kinderboerderij & activiteiten als sport, spel en muziek organiseren. Een mooie kans voor onze jongeren om iets voor een ander te betekenen, en te ervaren hoe het is om in een andere cultuur op te groeien en te leven. Onze jongeren hebben in Nederland andere voorzieningen en mogelijkheden dan jongeren daar met dezelfde problematiek.”

Daar wordt je toch warm van? Zo duur is die reis niet. Maar hij moet wel betaald worden. Ik vind dat deze jongeren op weg geholpen mogen worden. Ik sponsor ze voor honderd euro. Wie volgt? Het moet toch lukken een aardig bedrag op te halen? Dat is goed voor de jongeren in Roemenië. En dat is zeker ook goed voor de jongeren uit Heesch en Oss. Reageren kan ook via deze website: http://www.alvarum.com/partnersinzorg

Posted in: Uncategorized