Krinkelhoek

Posted on 22 maart 2016

1


Er is veel gebeurd de laatste dagen in de Osse wijk Krinkelhoek. De voorgenomen komst van vier mannelijke vergunninghouders naar een pand aan de Jonkers van Ossstraat leverde veel onrust op. Vanavond hebben bewoners, Vluchtelingenwerk, Brabant Wonen, ONS Welzijn en de gemeente een goed gesprek gevoerd. En, gezien de commotie vooraf, liep dat gewoon goed.

Natuurlijk waren er emoties. En hier en daar liepen die best hoog op. Maar de zorgen van mensen zijn goed gehoord. En soms zijn die zorgen gewoon terecht. Samen met een afvaardiging van buurtbewoners gaan we nu in gesprek om tot een goede en gedragen oplossing te komen. Ik heb goede hoop dat dat gaat lukken.

Onze buurtbewoners stonden er bruin op de laatste dagen. Niet geholpen door het feit dat sommige relschoppers ruiten hadden ingegooid, ontstond op (social) media de indruk dat in de buurt alleen racisten wonen. Daarmee wordt de bewoners echt onrecht aangedaan. De buurt is behoorlijk multicultureel. En dat gaat gewoon goed. Het is zaak de buurt samen veilig en leefbaar te houden.

Wie tot een oplossing wil komen moet bereid zijn een beetje te bewegen. Anders hoef je een gesprek niet aan te gaan. Niemand wordt wijzer van schreeuwen, schelden of (dreigen met) geweld. En niemand wordt wijzer van het kostte wat kostte vasthouden aan het eigen gelijk. Het is zaak als volwassen mensen aan tafel te gaan. In de wetenschap dat ook Osse statushouders hoe dan ook gehuisvest moeten worden. Maar ook met een goed oog voor de leefbaarheid van de wijk en de zorgen van bewoners. Wordt vervolgd.

Posted in: Uncategorized