Haat en angst

Posted on 22 maart 2016

0


In Brussel is tientallen keren een mens vermoord. Zomaar volkomen zinloos en willekeurig om het leven gebracht. Vermoord door mensen die verscheurd zijn door blinde haat. Ongecontroleerde haat is beangstigend. En die angst zaait nieuwe haat. Veel hangt af van de vraag of we ons hoofd koel kunnen houden.

Onze manier van leven staat onder druk, aldus premier Rutte. En hij heeft gelijk. De Vlaamse Jihad-expert Van Ostaeyen verwoord het als volgt. “De kloof die IS wil drijven tussen moslims en niet-moslims zal alleen maar groter worden. De kans is heel reëel nu dat er rellen tegen moslims gaan ontstaan en dat we daarin te ver gaan.”

Men zegt dat wie angst zaait, geweld zal oogsten. En dat is precies wat IS probeert. Angst is een natuurlijke reactie op haat en geweld. Maar angst mag niet de overhand krijgen. Want dan staat onze manier van leven pas echt onder grote druk. Laten we stilstaan bij het verdriet van nabestaanden. En uit eerbied voor hen die gestorven zijn het hoofd koel houden. Angst wint niet!

 

 

Posted in: Uncategorized