Koffie met een vluchteling

Posted on 10 maart 2016

3


“Het zijn eigenlijk hele leuke kinderen.” Tot die conclusie kwam onze dochter na afloop van een activiteit waaraan ook acht vluchtelingenkinderen mee deden. “Ze vechten helemaal niet de hele tijd.” Onbekend maakt onbemind. Misschien is dat wel een deel van het probleem als we over vluchtelingen praten.

Morgen is het NL-doet. Dat is een dag waarop allerlei mensen zich eens extra inzetten om Nederland een klein beetje mooier te maken. Via deze website kun je je inschrijven voor allerhande klussen en klusjes. Net als voorgaande jaren doet het college van B&W ook weer mee. Ik heb er voor gekozen om iets te ondernemen met de vluchtelingen uit de Osse noodopvang.

Ik heb het eerder gezegd. Maar wat zou er gebeuren als honderd Ossenaren een keer per week een kopje koffie zouden drinken met een vluchteling? Wat zou dat doen voor de vluchtelingen? En wat zou dat doen voor de Ossenaren? Hoeveel begrip en wederzijds respect zou er op die manier gekweekt kunnen worden? Bovendien kost het bijna geen geld en nauwelijks moeite. En het is nog gezellig ook.

Morgen geef ik een rondleiding aan een groep vluchtelingen. De praktische zaken kent men al. Maar ik wil ze de geschiedenis van Oss laten zien. En naderhand drinken we samen een kop koffie. Ik heb er heel veel zin in. En ik hoop dat ook in dit geval een goed voorbeeld goed doet volgen. Koffie drinken met een vluchteling. Probeer het eens zou ik zeggen.

Posted in: Uncategorized