Repair Café Oss

Posted on 23 februari 2016

5


‘Goede’ spullen weggooien, daar zijn ze niet van bij Repair Café Oss. Veel spullen zijn vrij gemakkelijk te repareren. Maar mensen weten vaak niet meer hoe. Daarom helpen vrijwilligers een handje. Weggooien? Mooi niet! Liever samen repareren. Dat is duurzaam en gezellig. En je steekt er nog wat van op ook.

Een paar weken geleden had ik een afspraak op het wijkcentrum in de Schadewijk. Min of meer toevallig kwam ik terecht bij een bijeenkomst van het Repair Café. Het was een drukte van belang. Verschillende buurtbewoners knapten, met wat hulp, spullen op die ze vroeger zouden hebben weggegooid. Ik bleek nog heel wat vrijwilligers te kennen. Mijn agenda liep wat uit die middag…

Repareer bijeenkomsten zijn gratis toegankelijk. Maar dat wil niet zeggen dat er geen kosten worden gemaakt. Af en toe moet materiaal of gereedschap worden aangeschaft. Het Repair Café is volledig afhankelijk van giften van mensen. Op zich is dat prima. Maar een extra steuntje in de rug is meer dan welkom.

Repair Café Oss doet mee aan de Help Nederland vooruit-actie van de ING bank. De bank geeft geld aan enkele lokale initiatieven. Het lokale initiatief dat de meeste stemmen weet te verzamelen, krijgt het hoogste bedrag. Ook mensen die geen klant zijn van de ING-bank kunnen stemmen en wel via deze link. Mijn stem gaat naar dit mooie initiatief. Die van jou ook?

Posted in: Uncategorized