Tegengeluid asiellobby niet gehoord?

Posted on 19 februari 2016

2


Minister Kamp is bang. Hij vreest dat het tegengeluid van de asiellobby niet wordt gehoord. In de Telegraaf waarschuwt hij Tweede Kamerleden dat ze verder moeten kijken dan hun neus lang is. “En er voor moeten waken niet eenzijdig naar problemen te kijken.”

Dat is me nogal wat. Een minister die Tweede Kamerleden waarschuwt dat ze verder moeten kijken dan hun neus lang is. Een minister bovendien, die signaleert dat er wat weinig tegengeluid te horen is in de discussie rondom asielzoekers. Leeft die man in een parallel universum vraag ik me af? Ik hoor dat tegengeluid zeer luid en zeer duidelijk.

Dat een minister vraagtekens zet bij een al te sterke positie van lobbyisten, daar kan ik inkomen. Ik weet het niet. Maar ik kan me voorstellen dat veel informatie die in Den Haag beschikbaar is, afkomstig is van belangengroepen. Maar het tegengeluid van de zogenaamde asiellobby niet aanwezig? Kom op zeg! Nog even geduld, en dan komt Kamp er achter dat er ook mensen zijn die tegen de aardgasboringen in Groningen zijn…

Posted in: Uncategorized