Daadkracht maakt macht

Posted on 1 februari 2016

2


PSV heeft Van Ginkel binnen. Dat schrijft het AD. Omdat sterspeler Guardado een blessure heeft opgelopen, heeft PSV per direct een goede speler nodig die hem kan vervangen. Met het oog op de Champions League en een eventueel kampioenschap, wil men geen enkel risico nemen. Die vervanger heet dus Marco van Ginkel. Hij wordt een halfjaar gehuurd van Chelsea. Het clublied van PSV heet ‘eendracht maakt macht’. Voor een dag stel ik voor er ‘daadkracht maakt macht’ van te maken.

Van Ginkel is geen Guardado. Maar hij heeft, ondanks zijn jonge leeftijd, wel gespeeld bij Chelsea en AC Milan. Voor PSV begrippen is het dus een hele goede speler. Het is knap van PSV zo’n speler op het laatste moment vast te leggen. Dat getuigt van visie, een goed netwerk en de nodige daadkracht. Spelers maken je kampioen. Maar het helpt wanneer de clubleiding weet hoe de hazen lopen.

Ik denk dat supporters van verschillende andere eredivisieclubs met enige jaloezie naar PSV kijken. Er zijn clubs waar de behoefte aan goede spelers groter is. Ondanks goedgevulde bankrekeningen lukt het daar niet aansprekende en ervaren spelers aan te trekken. PSV lukt dat wel. Met Moreno, Bruma, De Jong en Van Ginkel, staat er voor Nederlandse begrippen een as om je vingers bij af te likken. Daadkracht maakt macht!

media_xll_3571363.jpg

 

Posted in: Uncategorized