Kabinet negeert prognose asielzoekers

Posted on 19 januari 2016

0


Media en Politici spreken er schande van. Het kabinet negeert een ambtelijke prognose van het aantal asielzoekers. Volgens ambtenaren zullen in 2016 90.000 vluchtelingen ons land bereiken. Het kabinet gaat uit van 58000 vluchtelingen. Volgens ‘bronnen’ doet men dat om politieke redenen…..

Staatssecretaris Dijkhoff zegt in een reactie dat er prognoses van meerdere organisaties zijn gekomen. Sommige hoger en anderen lager. Dijkhoff zegt werk te maken van een lagere instroom. En dus uit te gaan van 58.000 vluchtelingen. Wie kan in de toekomst kijken? Misschien heeft Dijkhoff gelijk. Misschien zijn ambtenaren. Misschien andere organisaties. Niemand die het weet.

Politieke redenen…. Een prachtige verdachtmaking door anonieme bronnen. En het past uitstekend in het frame natuurlijk. “Politici zitten er alleen voor hun eigen politieke gewin. En ze hebben schijt aan het land en haar inwoners.” Ik zou het bijna gaan geloven. Persoonlijk zou ik het verstandig vinden rekening te houden met een zeer hoog aantal vluchtelingen. Dan ben je zeker klaar voor wat er komt. En kan het alleen maar meevallen. Waarom denken in politieke redenen? Denk in verstandig of onverstandig!

“Het kabinet leidt Nederlanders om de tuin door asielramingen te manipuleren. D66 wil zo snel mogelijk opheldering! #nieuwsuur.” Dat twittert kamerlid Sjoerd W. Sjoerdsma. En: “Belachelijk! Het kabinet moet meteen de verschillende asielramingen voor 2016 naar de Kamer sturen.” Vergelijkbare tweets kwamen van politici van allerlei pluimage. Het werd een waar twitterfeest. Toe maar.

In Den Haag dringen dingen net iets later door dan in de rest van Nederland. Maar de wereld staat zo’n beetje in brand. En er komen veel vluchtelingen naar Nederland. Niemand is daar gelukkig mee. Maar het is wel een probleem dat aangepakt moet worden. Als Haagse politici nu eens zouden stoppen met schande roepen en elkaar vliegen af te vangen. En ze hun energie zouden steken in het samen werken aan oplossingen. Hoe zouden we er dan voorstaan?

Posted in: Uncategorized