Wilders: “geen geweld…”

Posted on 21 januari 2016

0


“Wilders veroordeelt relschopper,” kopt het Brabants Dagblad naar aanleiding van de ongeregeldheden in Heesch. “Verzet is goed, maar wel geweldloos.” Ik hoop dat kogelbrief schrijvende ‘bezorgde burgers’ een abonnement op het Brabants Dagblad hebben. Wilders is dus tegen (dreigen met) geweld. Dat is dan duidelijk.  

Tot nu toe heeft Wilders nooit gereageerd op gewelddadige ‘incidenten’. Geweld staat namelijk helemaal los van zijn politiek. Vanaf het begin heeft hij aangegeven dat verzet geweldloos zou moeten zijn. Natuurlijk heeft het overgrote deel van de moslims ook niets met criminaliteit te maken. Laat staan dat ze daartoe op zouden roepen. Maar dat is een heel ander verhaal.

Op twitter is men blij met Wilders’ veroordeling van het geweld. Eindelijk, verzucht men. De man die kort geleden opriep alle mannelijke asielzoekers, zonder dat ze verdacht zijn van een misdrijf en zonder proces op te sluiten, benadrukt dat het gebruik van geweld uit den boze is. De man die verfspray uitdeelt om mannelijke asielzoekers mee aan te vallen blijkt een pacifist. Gelukkig maar.

In 2004 zei Wilders het al. “Als het ooit tot rassenrellen komt, wat ik dus niet wil, dan hoeft daarvan niet bij voorbaat een negatieve werking uit te gaan.” Zijn inzicht dat geweld niet de oplossing is, dateert dus al van ruim tien jaar geleden. Niemand kan Wilders dus beschuldigen van dubbele boodschappen. Verzet tegen straatterroristen, testosteronbommen, kopvodden, sukkels die de rambam mogen krijgen, linkse landverraders en ander tuig hoort geweldloos te zijn. En daarmee basta.Unknown-3.jpeg

 

 

 

Posted in: Uncategorized