Mannelijke asielzoekers opsluiten

Posted on 18 januari 2016

7


Geert Wilders wil mannelijke asielzoekers opsluiten. Niet omdat ze een misdaad gepleegd hebben. Zelfs niet omdat ze ervan worden verdacht iets fout te hebben gedaan. Maar gewoon omdat ze zijn wie ze zijn. Mannelijke asielzoekers. Tot zover onze rechtstaat.

In een rechtstaat is iemand onschuldig tot het tegendeel bewezen wordt. In sommige dictaturen kun je voor een misdaad worden opgepakt en moet je zelf maar zien te bewijzen dat je onschuldig bent. Wilders gaat nog verder. Hij wil mensen opsluiten nog voordat er überhaupt een misdaad is gepleegd waar ze verdacht van kunnen worden.

“Onze grenzen moeten dicht voor alle asielzoekers en immigranten uit islamitische landen”, stelt Wilders in een video. “Maar zolang dat niet gebeurt, stel ik voor dat we alle mannelijke asielzoekers opsluiten in de asielzoekerscentra, zodat geen enkele mannelijke asielzoeker nog de straat op kan.”

Tot op zekere hoogte heb ik begrip voor de angsten van mensen. Maar is het teveel gevraagd van een Nederlands parlementariër de beginselen van de rechtstaat te onderschrijven? Ik mag toch hopen van niet. Hier kan toch niemand meer achter staan?

 

 

Posted in: Uncategorized