Apengeluiden 2

Posted on 18 januari 2016

1


Gisteren schreef ik over ‘supporters’ die apengeluiden maken zodra een donkere speler aan de bal komt. Ik vind dat we racisme niet kunnen accepteren. De wedstrijd had gestaakt moeten worden. Dat zou een duidelijk statement zijn geweest. Maar het kan nog erger.

“We hadden het in dit geval geaccepteerd als Bazoer, Ajax of scheidsrechter Pol van Boekel van het veld was gestapt”, aldus KNVB-directeur Gijs de Jong maandag in De Telegraaf.

Gelukkig maar dat de KNVB het slachtoffer niet zou hebben aangepakt als hij van het veld zou zijn gestapt. Maar evengoed een ontzettend laffe reactie. Je maakt het slachtoffer toch niet verantwoordelijk voor de aanpak van racisme? Daar heeft ADO Den Haag een belangrijke rol in. En de KNVB natuurlijk. Ik ben benieuwd.

Posted in: Uncategorized