De waarheid

Posted on 13 januari 2016

4


Het moet langzamerhand afgelopen zijn met politiek correct blablabla! Vertel de waarheid over Keulen en Duitsland en nu weer Zweden! Anders kost het de democratie de kop en haalt Wilders de absolute meerderheid! Dat twittert Ossenaar John Heijnen. En hij heeft gelijk. Recht is recht en krom is krom. Feiten ontkennen of niet benoemen is gewoon fout en erg onverstandig. Maar de waarheid…

Ik wil niet te filosofisch doen. Maar ‘de waarheid’ is vaak tamelijk subjectief. Het maakt nogal wat uit hoe de feiten worden weergegeven. “Testosteronbommen bepotelen onze vrouwen.” Dat klinkt toch anders dan “een klein percentage vluchtelingen vertoont crimineel en vrouwonvriendelijk gedrag.”  De feiten blijven gelijk. Maar het beschrijft een andere ‘waarheid’.

Het blijft blijkbaar moeilijk om de feiten duidelijk te benoemen zonder in extremen te vervallen. Praten over testosteronbommen deugt niet. Maar een reëel probleem ontkennen of bagatelliseren evenmin. Sommige vluchtelingen zijn crimineel. Anderen kunnen blijkbaar moeilijk van vrouwen afblijven. Natuurlijk zijn de meeste vluchtelingen normale mensen. En natuurlijk vertonen sommige Nederlanders hetzelfde gedrag. Maar dat ontslaat ons niet van de plicht zwaar in te zetten op veiligheid en gedrag.

Niet alles valt te voorkomen. Dat begrijpt iedereen. Maar we moeten wel vanaf de eerste dag in Nederland inzetten op integratie. Leer die taal, draag je steentje bij en voeg je naar de Nederlandse normen en waarden als je hier wilt blijven. Vluchtelingen zijn niet stuk voor stuk criminele verkrachters. En het zijn ook geen zielige mensen die uit de wind gehouden moeten worden.  De feiten zijn helder genoeg. We kunnen veiligheid bieden. En de mogelijkheid iets van je leven te maken. Maar we moeten integratie en aanpassing aan onze kernwaarden eisen. Wat mij betreft is dat de waarheid.

 

Posted in: Uncategorized