Best bestuurde gemeente?

Posted on 12 januari 2016

4


Oss maakt kans op de titel ‘best bestuurde decentrale overheidsorganisatie van Nederland.’ Zo’n nominatie verdien je op basis van interviews met bestuurders uit de regio en wijkteams. Een nominatie is mooi. Maar winnen is leuker. Daarvoor is uw stem belangrijk. Stemmen kan hier. Van harte aanbevolen.

“De gemeente Oss is een echte netwerkgemeente. Het betrekken van alle kernen bij het vormen van beleid en de open houding richting de regio maken Oss sterk.” Dat staat in het juryrapport. Ik weet niet of dat je tot best bestuurde gemeente maakt. Maar ik vind die conclusie wel terecht.

Oss gaat goed om met haar dorpen en kernen. We nemen de mensen serieus. Dat bleek wel uit een artikel in het Brabants Dagblad. Mensen uit Geffen spraken zich lovend uit over de manier waarop hun dorp na de herindeling een plek kreeg binnen de gemeente. Dat beeld kreeg ik bevestigd tijdens een bezoekje aan ‘de stamtafel’. En door de complimenten van de voorzitter van de dorpsraad.

Ook binnen de regio stelt Oss zich aanspeelbaar op. Zowel ambtelijk als bestuurlijk trekken we er, samen met de regiogemeenten, hard aan om de nieuwe taken rondom werk, inkomen en zorg zo goed mogelijk vorm te geven. Blijkbaar wordt dat gezien en gewaardeerd. Ik denk dat we best trots mogen zijn op de nominatie. Maar winnen is leuker. Gewoon even stemmen. Dat kan hier.

 

Posted in: Uncategorized