Als er geen oplossing is

Posted on 10 januari 2016

0


Een hele mooie blog van een heel bijzonder iemand.

Om over na te denken…

Beter Woorden

Mensen – vooral in onze huidige maatschappij – denken graag in oplossingen. Ook op het gebied van gezondheid. Been gebroken? Gips erom. Depressief of burn-out? Ga maar wat sporten, doe een cursus mindfulness en je kunt weer door. Darmkanker? Een flinke operatie, nog een chemokuur eroverheen en vooral positief blijven, want dat helpt.

Iets waar we niet (meer?) zo goed mee kunnen omgaan is het idee dat er niet altijd een (simpele) oplossing is. Soms wordt iemand niet beter. Soms is iemand gewoon even verdrietig. Soms is er geen positieve twist.

Ik merk het zelf ook. Zorgen die ik heb over mijn gezondheid of mijn toekomst hou ik soms voor mezelf, omdat ik merk dat dat onderwerp voor anderen niet altijd prettig is. We willen allemaal graag het gevoel hebben dat we ons lot in eigen handen hebben en willen niet altijd geconfronteerd worden met voorbeelden die de onvoorspelbaarheid van…

View original post 275 woorden meer

Posted in: Uncategorized