Toegeven aan tuig

Posted on 6 januari 2016

11


Naar aanleiding van de aanrandingen in Keulen komt de burgemeester van die stad met een gedragscode. Vrouwen moeten tijdens carnaval meer dan een armlengte afstand bewaren van vreemde mannen. “En aan mensen van andere culturen moeten we uitleggen dat vrolijk gedrag niet hetzelfde is als seksuele openheid.” Ik weet niet wat ik lees..

Toegeven aan tuig lijkt me wel de laatste boodschap die een burgemeester uit moet zenden. Of dat tuig nu ‘vreemdeling’ is of juist ‘vreemdelingen’ haat. En het helpt niets. Denk je nu echt dat Noord Afrikaanse kansloze klootzakjes stoppen met het beroven en aanranden van vrouwen als deze zouden stoppen met ‘vrolijk gedrag’? In Egypte en India vertonen vrouwen al lang geen vrolijk gedrag meer. Wie de krant leest weet genoeg.

Waarschijnlijk wonen de klootzakjes uit Keulen al behoorlijk lang in Duitsland. Maar eigenlijk doet dat er niet toe. In onze gemeenschap kunnen we veiligheid bieden en de kans iets van je leven te maken. In ruil daarvoor moeten we inzet en de volledige acceptatie van onze kernwaarden eisen. We moeten concluderen veel jonge allochtone inderdaad niet veel perspectief hebben. Maar voor wie denkt dat vrouwen aangerand kunnen worden is hier geen plek. Alleen de lange lat werkt niet. We moeten jonge mannen meer kansen bieden. Maar toegeven aan tuig? Ik dacht het niet!

 

 

Posted in: Uncategorized