In liefde en oorlog is alles geoorloofd..

Posted on 2 januari 2016

0


In liefde en oorlog is alles geoorloofd, zegt men. Sommige tegenstanders van hulp aan asielzoekers vinden dat zeker. Veel van de verontrustende berichten over vluchtelingen in Nederland blijken uit de duim gezogen te zijn. Maar de impact van zulke berichten is niettemin groot.

Tijdens de zogenaamde lichtjesprocessie in Den Bosch, waarin gestorvenen werden herdacht, liepen ook vluchtelingen mee. Op de Facebookpagina van AZC-alert  verscheen het bericht dat enkelen van hen zouden zijn aangesproken wegens zakkenrollen. Schandalig natuurlijk. Als het waar zou zijn. Maar het is niet waar. Dat schrijft het Brabants Dagblad. Een journalist overweegt zelfs aangifte te doen.

Dat vluchtelingen stuk voor stuk barbaren zijn, blijkt ook uit het verhaal dat ze peperdure Koi-karpers hebben opgevist, gedood en op de BBQ hebben geroosterd. Het is alleen niet waar. Volgens de beheerder van het vakantiepark waar de vluchtelingen verblijven is het hele verhaal ‘dikke bullshit’. “Ik heb dat nooit verteld en ik zou niet weten wie hier überhaupt een koivijver heeft.”

In Hoogeveen hebben zich verschillende incidenten voorgedaan tussen asielzoekers en de lokale bevolking. Het beeld dat asielzoekers ondankbare agressievelingen zijn, werd maar weer eens bevestigd. Totdat bleek dat een 20-jarige man uit Hoogeveen de aanstichter van de ellende was. Onder andere door willekeurige asielzoekers te belagen.

Mensen zijn bang. En wie niet bang is, moet bang gemaakt worden. Dat gaat het beste via verontrustende nieuwsberichten. Het waarheidsgehalte doet er niet toe. Om het gewenste effect te sorteren maakt dat ook niet uit.  Je kunt gewoon volhouden dat ‘wegkijkers’ en (linkse) politici de waarheid proberen te verdoezelen.

In liefde en oorlog is alles geoorloofd, zegt men. Maar we zijn niet in oorlog. En wie lief wil hebben, huurt de firma list en bedrog niet in. We hebben wel een forse uitdaging. En wie geen moeilijkheden ziet bij de instroom, huisvesting en integratie van zovelen is wel degelijk naïef. De feiten zijn al ingewikkeld genoeg. Daar hoeft echt niets meer bij verzonnen te worden. Zelfs niet voor politiek gewin.

 

 

Posted in: Uncategorized