Osse kwis

Posted on 27 december 2015

0


Tradities verbinden. Door samen dingen te doen en te beleven vieren we dat we met zijn allen ‘nog iets gemeenschappelijks hebben’. December is bij uitstek een maand vol tradities. Een mens is een groepsdier. Tradities en het besef van een gedeelde geschiedenis zijn dus belangrijk. De Osse kwis heeft alles in zich om zo’n traditie te worden. 

Vanavond is het weer zover. En ik heb er gruwelijk veel zin in. ‘Team Nobiles’ gaat een serieuze poging doen de opdrachten zo goed mogelijk uit te voeren en de vragen juist te beantwoorden. Van tevoren Chinees eten hoort daarbij natuurlijk. En voor de inwendige mens wordt op meerdere manieren gezorgd. Winnen zullen we niet. Maar gezellig wordt het zeker.

Sommige dingen horen er eind december gewoon bij vind ik. Een bezoek aan de levende kerststal van de scouting bijvoorbeeld. En na de mis op kerstavond worstenbrood en chocomel. Samen luisteren naar de top-2000 ook natuurlijk. Net als wandelen en een bezoek aan de bewegende kerststal in Koolwijk op tweede kerstdag. En sinds kort dus de Osse Kwis.

in onze regio zijn (dorps)kwissen enorm populair. Je doet het samen als familie of vriendengroep. En een deel van de vragen gaat over de eigen lokale geschiedenis. Als er iets is wat verbindt, dan is dat het wel. Het grote voorbeeld is de Bergse kwis natuurlijk. Ik wil niemand beledigen. Maar zover is de Osse kwis nog niet. Wat niet is kan nog komen. Ik heb er in elk geval gruwelijk veel zin in!

 

Posted in: Uncategorized