Bezetting moskee

Posted on 19 december 2015

6


Zes dubieuze figuren bezetten vandaag een moskee in Dordrecht. Ze klommen op het dak en hingen onder andere een spandoek met de tekst ‘minder, minder, minder’ op. Een duidelijke verwijzing naar Geert Wilders’ roep om minder Marokkanen. Die gasten kennen hun klassiekers.

Uiteraard hult Wilders zich in stilzwijgen. Hij is toch zeker niet verantwoordelijk voor de daden van deze ‘heldhaftige patriotten‘ verontruste burgers? Het idee alleen al! Het is wachten op de dag dat een paar opgeschoten  moslims op het dak van een kerk of synagoge gaan staan. Ik kan Wilders’ tweets al voorspellen: “Islamfacistische testosteronbommen onteren alles wat Europa heilig is. Uitzetten dat gajes.”

Steeds meer politici roepen Wilders op zijn verantwoordelijkheid te nemen en duidelijk afstand te nemen van gewelddadig verzet tegen bijvoorbeeld AZC’s. Dat doet Wilders niet. In zijn ogen zou hij dan alleen maar toegeven dat hij op zijn minst een deel van het probleem is. Dat zou slecht zijn voor de peilingen. En dat kan de bedoeling niet zijn.

In een ingezonden stuk in Le Monde riep Fethullah Gülen moslims wereldwijd op actief afstand te nemen van een door terroristen gepropageerde ideologie. Lees dat stuk zou ik zeggen. De gemiddelde Moslim heeft niks te maken met die zieke ideologie. En toch roept Gülen moslims op te doen wat gedaan moet worden. Wat mij betreft zijn er twee conclusies mogelijk. Wilders keurt geweld gewoon goed. Of hij moet zijn meerdere erkennen in een moslim die inhoud belangrijker vindt dan opiniepeilingen.

Posted in: Uncategorized