Bureau Jeugdzorg op orde

Posted on 15 december 2015

2


De problemen bij Bureau Jeugdzorg Noord-Brabant zijn verholpen. De kwaliteit is duurzaam op orde. En verscherpt toezicht is niet langer noodzakelijk. Dat goede nieuws werd vandaag bekend gemaakt door de inspectie voor de jeugdzorg. Dat is goed nieuws voor kinderen en een enorm compliment voor medewerkers.

Soms gaan dingen niet vanzelf. Vlak voordat gemeenten verantwoordelijk werden voor Bureau Jeugdzorg, bleek de kwaliteit onvoldoende gewaarborgd en liep de certificering zelfs ernstig gevaar. Dat was bijzonder vervelend. Ook voor medewerkers die met hart en ziel werken aan de veiligheid van onze jeugd.

Er zat niets anders op natuurlijk. Want het moest allemaal echt veel beter. Wat dat betreft is de externe druk vanuit de inspectie en het keurmerkinstituut ook belangrijk geweest. Maar dat medewerkers onder deze grote druk kalm zijn gebleven en alles in recordtijd weer op orde hebben gekregen, is een groot compliment waard.

De basis is op orde. Dat is mooi. Maar dat is geen reden om achterover te leunen. Dat gaat ook niet gebeuren. Want daarvoor zijn onze kinderen te belangrijk en professionals veel te gedreven. Achterover leunen is geen optie. Want wat goed is kan nog veel beter. Maar een kort moment van achteruitkijken en genieten van wat is bereikt mag best. Jeugdzorgers; grote klasse!

 

Posted in: Uncategorized