Santa Run Oss

Posted on 12 december 2015

2


Een beetje gek doen is leuk. Zeker met zijn allen. En met bijna vierhonderd mensen gek doen voor het goede doel is een groot feest. Twee Osse Rotary clubs haalden met de zogenaamde Santa Run 11000 euro op voor het goede doel. 

Je hoort wel eens beweren dat mensen tegenwoordig te beroerd zouden zijn om hun handen voor een ander uit de mouwen te steken. Dat blijkt weer eens grote flauwekul. De Santa Run is daar een mooi voorbeeld van. En de doelen waarvoor geld werd opgehaald zijn dat al helemaal. Mensen zijn meer dan ooit bereid hun beste beentje voor te zetten. En dat mag best eens benadrukt worden.

Het hoeft niet ingewikkeld te zijn. Koop een gek pakje, zoek wat sponsors en ren een kleine twee kilometer tussen verbaasd winkelend publiek richting finish. Eet daarna een gehaktbal, drink een beker warme chocomel en geniet met je gezin, familie of vriendengroep van de jolige sfeer en hoempa-kerstmuziek. Soms is het leven best eenvoudig.

De Nistel, hospice de Oase, stichting Chaja, en de Muzelinck konden flinke bedragen op hun rekening bijschrijven. Zo kunnen ze hun goede werk voortzetten. Uiteindelijk was het ook daar om te doen. Natuurlijk komt er bij de organisatie het een en ander kijken. Het is fijn dat er mensen zijn die dat belangeloos doen. Met de bijna vierhonderd deelnemers werd het een mooi feestje. Volgend jaar weer. En dan ren ik ook mee.

 

foto 3foto 2foto 1 

 

Posted in: Uncategorized