Zussies

Posted on 21 november 2015

2


Naar de kapper kun je overal, vind ik. Zaterdagmorgen, wandelend door de buurt, besloot ik in een opwelling mijn haar te laten knippen bij een andere kapper. Bij kapsalon zussies. Daar heb ik geen spijt van.

Zus 1 herkende ik meteen. Geen spat veranderd. Voor de tweede had ik wat meer tijd nodig. Er werkte nog een derde oud-leerling. Ook zij was alleen iets ouder geworden. Het was meteen gezellig. “Hoe oud bent u nu als ik vragen mag?” 40 jaar. “Potdomme, toen u mijn teamleider was, was u pas dertig. Maar voor ons was u al best oud.”

“U heeft nog best veel voor mij betekent. Ik heb op het einde van het schooljaar nog een doos bonbons aan u gegeven. Weet u dat nog?” Dat weet ik inderdaad nog. En ik weet nog zoveel dingen meer. Het was leuk om met oud-leerlingen te praten over hun schooltijd en hoe zij de dingen hebben beleefd.

Na het knippen moesten de randjes nog wat worden bijgewerkt. “Wees maar niet bang voor het mesje. U bent een lieve leraar geweest.” Gelukkig maar. Naar de kapper gaan is nooit vervelend. Maar vandaag was het erg leuk.

 

Posted in: Uncategorized